Установена е втора жертва в района на дерайлиралия влак край Пирот

1
На мястото от снощи са 4 екипа огнеборци, които следят за изтичане на още амоняк
На мястото от снощи са 4 екипа огнеборци, които следят за изтичане на още амоняк Снимка: БНР / Пирот плюс

На мястото от снощи са 4 екипа огнеборци, които следят за изтичане на още амоняк

Установена е втора жертва в района на дерайлиралия влак с цистерните амоняк при Пирот, това каза за БНР Ненад Паунович, журналист от онлайн портала "Пирот плюс". Общо 51 са засегнатите от концентрацията на амоняка в близост до Бела паланка.

"Влаковата композиция е все още в района на катастрофата върху релсовия път, районът е отцепен в радиус от около 50 - 100 метра", каза Паунович.

На мястото от снощи са 4 екипа огнеборци, които следят за изтичане на още амоняк. Едната от трите обърнали се цистерни е била празна.

Повечето от засегнатите жители са в болницата в Пирот, а някои са закарани и в Ниш. Населението и животните в близкото село са евакуирани.

Шестима българи са били прегледани в болница заради обгазяването на магистралата към Белград, близо до мястото, където дерайлира товарен влак с амоняк. Това съобщи Димитър Цонев, генерален консул на България в Ниш.

"Ситуацията е под контрол", коментират сръбски и местните в района на Пирот и Цариброд медии.

Българска фирма от Пловдив е превозвала амоняка до Сърбия. Фирмата, която само го транспортира до границата, е наела влаковата композиция по договор с БДЖ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари