Извънредното положение в Пирот остава

1
И днес е затворена магистралата към България
И днес е затворена магистралата към България Снимка: БНТ / стоп кадър

И днес е затворена магистралата към България

Извънредното положение в Пирот остава в сила след инцидента, при който цистерна с амоняк дерайлира и отровния газ изтече във въздуха. Разследване трябва да установи какви са причините.

Сред основните версии са претоварване и лошо поддържана инфраструктура, съобщава БНТ. Около 20 тона е количеството амоняк, което е изтекло от един от вагоните от композицията. При инцидента пострадаха над 50 души. Има и двама починали, но не може да се твърди, че причината е отравяне с амоняк.

Шестима българи са се свързали с българското консулство. След преглед в болница те са освободени.

Един български гражданин е настанен в болницата в Ниш, но състоянието му е добро и днес се очаква да се прибере у дома.

Пътят към България остава затворен. Мобилни станции на границата ни със Сърбия измерват нивата на отровния газ, но засега не са отчетени превишения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари