Инцидентът с амоняк край Пирот: Опасен ли е за живота и здравето

0
Какво представлява амонякът и какви са потенциалните опасности за човешкото здраве?
Какво представлява амонякът и какви са потенциалните опасности за човешкото здраве? Видео: NOVA

Какво представлява амонякът и какви са потенциалните опасности за човешкото здраве?

В случая с дерайлиралите цистерни край Пирот и разлетия амоняк, според лекарите, може да се говори по-скоро за краткосрочни токсични ефекти. Последствията от досега с амоняк могат да са различни – от леки до много тежки, дори фатални в зависимост от количеството, с което влизаме в контакт, предава NOVA.

Ако попаднем в среда, в която има изтичане на амоняк, можем да усетим дразнене на очите и на дихателната система. Колкото по-сериозни са количествата, с които сме имали досег, толкова по-сериозни може да са проблемите. Може да се стигне дори до изгаряния на кожата.

При по-леките случаи, възстановяването от натравянето с амоняк разминава за няколко часа. А при по-тежките между дни и седмици.

Снимки: Нова телевизия

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари