Успокояват ни, че Лъвов мост няма да падне

0
Нормално било да се напука асфалта
Нормално било да се напука асфалта Снимка: Дневник

На първо място искам да уверя, че Лъвов мост няма да падне. На второ място, такива дефекти по асфалта се появяват и са съвсем нормално нещо

Това каза пред журналисти Диана Русинова от Европейски център за транспортни политики, чиито експерти още вчера са извършили оглед на състоянието на пътното съоръжение, предаде OFFNews.

Вчера върху настилката на Лъвов мост, който бе цялостно реновиран през 2014 г., зейнаха огромни пукнатини, а притеснени граждани публикуваха снимки в социалните мрежи. Възловото кръстовище бе преустроено в кръгово на две нива като бяха изградени два нови моста, върху които са и сегашните деформации. Строителството бе извършено от консорциум, воден от "Главболгарстрой" срещу 22,2 млн. лева без ДДС.

Днес Русинова им се скара пред телевизионните камери.

"Нищо скандално не е станало на това място. Призовавам всички следващия път, преди да тръгнат да се правят подобни истерии, да потърсят компетентни експерти, които да обяснят какво всъщност е това", каза дамата.

Според нея фугите наистина се нуждаели от ремонт, но не и в момента, защото температурите са под нулата.

И според техническия ръководител на обекта инж. Петър Стойчев било съвсем нормално да се случват такива неща. А и температурите през последните дни били много ниски и имало големи амплитуди.

„Може ние да не го виждаме, но от температурата, от натоварванията – всичко се движи. Напрежението трябва да отиде някъде и да бъде обрано", обясни той.

Фугите трябвало да се почистят, това обаче не можело да стане сега, защото климатичните условия не били подходящи.

„Когато температурите паднат, асфалтът става по-нееластичен и тези фуги започват да се четат. В момента условията не са подходящи, за да бъдат отремонтирани. Ще го направим тогава, когато ще има траен ефект”, добави Стойчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари