Условна присъда за мъж, ослепил съседа си с чадър

1
"Ябълка на раздора" станало едно дръвче пред блока
"Ябълка на раздора" станало едно дръвче пред блока

Пловдивчанин е причинил тежка телесна повреда на свои съсед след скандал.

Побойникът нанесъл няколко удара с чадър върху комшията си. В последствие обаче последният получил трайна слепота с едното си око.

Междусъседският екшън се разиграл преди година в пловдивския квартал Кършияка, пише Traffic News. Всичко започнало от засаждането на малко дръвче под прозореца на побойника. Градинарят бил 77-годишният му съсед. Последния се грижел за заленината около жилищната сграда. Несъгласен с това бил комшията му от първия етаж, който един ден отсякъл фиданката.

Настанал скандал, а след него съседите спрели да си говорят. Така няколко месеца.

Един следобед 77-годишният мъж излязъл пред блока. Отивайки към пейката в близост, дочул глас, но тъй като недочувал не разбрал какво му говори човекът. Обърнал се и видял, че това е съседът от първия етаж. Последният носел чадър, който вдигнал над главата си, замахнал и ударил пенсионера в главата. Последвали още удари, като 77-годишният мъж паднал на земята. Побойникът пък зарязал чадъра и си тръгнал.

Пенсионерът продължил да лежи на земята, а от клепача му шуртяла кръв. На помощ се притекли две жени, съседки на пострадалия. Те повикали и Бърза помощ.

Дядото бил отведен в болница. След преглед последвало хоспитализация в отделението по офтамология. Междувременно в лечебното заведение била повикана полиция.

Униформените разпитали пострадалия, както и свидетелите на екшъна. Предполагаемият побойник бил издирен и повикан в Трето районно за изясняване на случая.

Не след дълго пловдивчанинът, нанесъл ударите, бил привлечен като обвиняем, а след това се изправил пред съда.

Той споделил пред магистратите, че не е виновен, а се защитавал. По думите му, съседът му пръв го нападнал, хванал го за врата и започнал да го души, сборичкали се и двамата паднали на земята. 77-годишният мъж се ударил в асфалта и в дръжката на чадъра.

Заявеното от пловдивчанина обаче не е било подкрепено от доказателствата, съдебномедицинската експертиза и свидетелските показания. Според мнението на медиците, механизмът на причиняване на телесната повреда е именно нанасяне на удар с твърд предмет, в случая дръжката на чадъра. От заключението на експертите става ясно, че увреждането на окото на пенсионера е сериозно - 80% слепота.

В крайна сметка след серия от заседания, преди седмица магистратите постановиха своето решение. Районен съд призна за виновен побойника, като го наказаха с 3 години условно с 5 години изпитателен срок. Мъжът ще заплати и разноските по делото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари