Турция издирва шофьор, обвинен за смъртта на двама музиканти от Пловдив

0
Николай Николов и Павел Дюлгерски станаха жертви на жестока катастрофа
Николай Николов и Павел Дюлгерски станаха жертви на жестока катастрофа

Николай Николов и Павел Дюлгерски станаха жертви на жестока катастрофа

Турският тираджия Мехмет Калисал, в чиито автовоз се вряза автомобилът на музикантите Николай Николов, от пловдивската група NI.со и китаристът на група „Каталог” - Павел Дюлгерски се оказа неоткриваем за властите и не се яви на делото за жестоката катастрофа, пише Traffic News.

На 18 май тази година Калисал получи условна присъда от Окръжен съд - Стара Загора, като магистратите наложиха на турския гражданин наказание от 3 години лишаване от свобода, отложено във времето с 5 години изпитателен срок. Присъдата беше обжалвана от близките на двамата загинали при катастрофа. Те искат ефективно наказание за шофьора на тежкотоварния автомобил.

Адвокатът на част от пострадалите Пламен Бонев настоява за 9 години ефективна присъда за Калисал. Делото се проточи много във времето заради забавяне на експертизите, а юристът поиска и нова тройна автотехническа експертиза по време на досъдебното производство за изясняване на точните обстоятелства около фаталния удар.

Майката на загиналия китарист Ники Мариела Николова, която е директор на Френска езикова гимназия в Пловдив, също остана недоволна от присъдата и ще се бори за ефективно наказание за турския гражданин.

Фаталният сблъсък между колата на музикантите и автовоза стана на 29 юни 2018 г. в Прохода на Републиката. При сблъсъка на място загина пловдивчанинът Николай Николов, а три месеца по-късно в болницата издъхна и Павел Дюлгерски. Двамата музиканти са пътували за участие в Русе по време на тежката катастрофа.

Според данни на полицията, шофьорът на леката кола е загубил контрол над превозното средство и се е врязал челно в автовоза, управляван от Мехмет Калисал.

Турският водач беше арестуван в началото на месец февруари тази година след като беше обявен за общодържавно издирване и до произнасянето на Окръжен съд - Стара Загора беше задържан под стража, а след това мярката му за неотклонение беше променена и той беше освободен.

След неявяването си в Апелативен съд - Пловдив Мехмет Калисал ще бъде издирван и призован за делото от турските власти.

Следващото заседание е насрочено за 13 ноември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    2
    русенец
    Ако ТИР-ът се е движил в лентата си, а идиотите са се натресли в него, какво е виновен тираджията? Трябва да му се извиним, а не да го съдим.
  • 25
    1
    Анонимен
    Нещо не ми стана ясно Шофьора на леката кола губи управлението и се удря в насрещно движещия се тир И шофьора на тира е виновен Хайде стига глупости Съжалявам за момчетата .Ноооооп
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари