Ускоряват възстановяването на пътни настилки по проекта на Водния цикъл в Русе

2

В кварталите „Средна кула“ и „Долапите“ се очаква строителните дейности да приключат през есента

С цел освобождаване на пътни артерии и улесняване на придвижването на територията на гр. Русе бяха предприети мерки за ускоряване на възстановяването на пътни настилки, разрушени по време на изпълнението на строително-монтажни работи по мащабния проект за изграждане на ВиК инфраструктура в града. В кв. „Средна кула“ и кв. „Долапите“, където се очаква строителните дейности да приключат през есента, вече са възстановени пътни настилки с приблизителна дължина от 33 км, като възстановяването ще продължи и през следващия месец.

В рамките на строителния обект за реконструкция и подмяна на довеждащи водопроводи от помпена станция „II подем“ до помпена станция „III подем“ е извършено възстановяване на участъци по ул. „Филип Станиславов“, ул. „Слави Шкаров“ и ул. „Зорница“, а през септември ще се работи по възстановяването на настилките по ул. „Казанлък“, ул. „Гео Милев“ и ул. „Студен кладенец“.

Продължава изпълнението на строително-монтажни работи и на останалите строителни обекти по проекта, като се работи за срочно завършване на съответните участъци, за да може да бъде възстановено нормалното движение по тях. Възстановени са асфалтобетонови настилки, бордюри и тротоари с дължина от над 1600 м по ул. „Алеи Възраждане“ от кръговото кръстовище при Паметника на съветския воин („Альоша“) до края на улицата, както и настилки с дължина от над 1300 м по бул. „Родина“ в участъка от ул. „Солун“ до ул. „Тулча“.

По-долу са представени данни за напредъка в асфалтирането на улични участъци, обхванати от строителните дейности по проекта, както и прогноза за възстановителните работи, планирани за месец септември. Информация за улиците, където се извършват ремонтни дейности и където предстои да се полагат асфалтови настилки, може да получите и като следите рубрика „Новини и съобщения“ в интернет страницата на проекта, в която всеки петък се публикува седмичната програма на строително-монтажните работи за всеки от строителните обекти.

Информация за възстановени пътни настилки към 15.08.2022 г. по проект „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД − Русе“

Участъци, където се предвижда да се извърши възстановяване на пътни настилки през месец септември 2022 г. по проект „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД – Русе“

Тази публикация е създадена в рамките на проект „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД − Русе“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Кохезионния фонд на ЕС и националния бюджет чрез Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г“. Проектът е съфинансиран от Европейските структурни и инвестиционни фондове на ЕС от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    ники
    Сериозно ли и как ще задърлжите фирмичките на безграмотните мангали да завършат това което са започнали и тогава да започват ново копаене всички си потрошишме колите по тия окопи ,да благодарим на избраниците на тиквуний да испълнят водния цикал и да не забравите пак да гласувате за тоя крадец
  • 6
    1
    Николай
    Елате да видите само КАК се възстановяват разкопаните улици в Русе. Направо е трагедия! Има ли кой да ги контролира?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари