Уредник от Историческия музей участва в панаирните дни в град Оряхово

0
Десислава Тихолова работи като автор на бижута и аксесоари от мъниста от 2007 година
Десислава Тихолова работи като автор на бижута и аксесоари от мъниста от 2007 година

Фолклористът и уредник в Регионален исторически музей – Русе Десислава Тихолова ще вземе участие в панаирните дни в гр. Оряхово, които се провеждат от 18 до 21 август.

Традиционното за града събитие, което тази година преминава под мотото „Оряхово в една палитра”, включва изложби, дефилета, концерти и спартакиада. Десислава Тихолова ще проведе уъркшоп „ Да спи зло под камък”, по време на който ще демонстрира традиционни техники за изработване на мънистени накити и аксесоари. Децата от града ще могат видят първите стъпки на майсторите при направата на бижута, да разгледат различни модели и да си изработят гривнички.  

Десислава Тихолова работи като автор на бижута и аксесоари от мъниста от 2007 година. Интересите й в областта на етнологията продуцират и няколко статии за употребата на мънистата в традиционната култура, мястото на мънистата в обредните текстове, както и за явлението Тrench-art и неговите проявления в българската култура в началото на ХХ в. От 2012 г. Десислава Тихолова е член на Дунавската задруга на народните художествени занаяти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари