Ураганът„Уинстън” разруши Фиджи и уби хора

0
Скоростта на вятъра достигаше 230 километра в час
Скоростта на вятъра достигаше 230 километра в час Видео: earthsky102

Властите на островната държава Фиджи оцениха мащаба на разрушенията. Известно е за най-малко един загинал. Режимът на извънредното положение е удължен с едно денонощие.

Ураганът „Уинстън” остави опустошителна следа по редица острови на архипелага Фиджи. В момента е известно за един човек, загинал в резултат на удара на тропическия циклон, информира БЛИЦ.

От Международния комитет на Червения кръст съобщиха, че засега е рано да се говори за точен брой на жертвите: пострадали са обекти на инфраструктурата, наблюдават се прекъсвания на електрозахранването и комуникациите. Най-голяма тревога у служителите на хуманитарната организация предизвиква ситуацията в селищата на отдалечените острови и в низините, където има наводнения и свлачища.

Властите на Фиджи обявиха, че удължават действието на режима на извънредно положение и комендантския час с едно денонощие. Извън убежищата, докато действат мерките, имат право да се намират само спасителите.

Окото на циклона премина през най-големия остров на Фиджи Вити Леву. На острова живее почти 70% от населението на страната. „Уинстън” връхлетя островната държава, докато му бе присвоена най-високата степен на мощност.

Скоростта на вятъра достигаше 230 километра в час, а поривите му до 325 километра в час.

Височината на вълните по крайбрежието достигна 12 метра.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари