Управляващите трябва да си извлекат поука от бунтовете в Катуница

0
Панихида в Катуница за петата годишнина от смъртта на Ангел и Павел
Панихида в Катуница за петата годишнина от смъртта на Ангел и Павел Снимка: Dnes.bg

С панихида жителите на Катуница ще почетат петата годишнина от смъртта на Ангел и Павел, която предизвика безредици и напрежение в селото. 

19-годишният Ангел Петров беше прегазен от бус с роми, близки до фамилията на Цар Киро през 2011 г. От шока след смъртта на момчето почина и 17-годишният Павел Толев, предаде  OFFNews.

Жителите на Катуница ще отбележат годишнината с панихида и траурни шествия днес и утре.

"Не хората, а управляващите трябва да си извлекат поука от бунтовете в Катуница, последвали смъртта на двете момчета", обяви пред БНТ вуйчото на Ангел. 

Шофьорът на буса, блъснал Ангел и причинил смъртта му Симеон Йосифов излежава 15-годишна присъда. В Катуница обаче са на мнение, че не е вкаран истинският виновник за смъртта на момчето. 

"Действително имаше присъди, но тава беше по-скоро за да се хвърли прах в очите на обществото за да бъдат спрени всички бунтове на хората които се вдигнаха след 23 септември заради това се задействаха институциите, когато се поуспокоиха нещата работата на институциите спря, работата в кавички, и съответно доколкото виждам Рашкови продължават да си живеят по същия начин, този път не в Катуница, а в Пловдив", допълва вуйчото на Ангел.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари