Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Унищожихте ме - какво ще ми вземете?

3
Болно ми е за Милен, който се обеси в навечерието на 15 септември
Болно ми е за Милен, който се обеси в навечерието на 15 септември Снимка: Мария Иванова

Това, което ме унищожаваше в училище ''Възраждане'' надмина 12 000 прочита в Dunavmost, но това с нищо не е променило поведението на директора Георгиев, напротив, тормозът продължава (научих от близки на колеги).

След завръщането на помощник директорката Христова от чужбина, директорът събрал колеги от начален курс, дал  празен бял лист на който колегите е трябвало да напишат трите си имена и подпис, в потвърждение, че под името ''Николова'' не е някоя от тях. Заплашвал с прокуратура и уволнение. Колежка, синдикален лидер, която му казваше истините в  очите, се огъна. Докато бях в училище той и Христова нахлуваха внезапно в часовете й след което след което стресът я отвеждаше  в Спешно отделение с хипертонична криза. За да не загуби работата си, се промени... Сега ме елиминира  от контактите си, и аз я разбирам. 

Ако си кадър в това училище  и боледуваш, ти си дефектен човек. На съвети съм виждала разплакани колеги, когато директорът разяснява вариации на болничните, след като има право на ревизия и обжалване. Спокойно е само в кръга  на Христова. Колега от нейното село с пропуски в правописа, взима доста часове лекторски, за да подпомага изоставащ ученик .'

'Часовника спира, ние не". Този лозунг е закичен в кабинета му. Виждат родителите, не и ръководството. Училището има пари за дела и награди за тези, които ще бъдат свидетели , но по какъв параграф минават тези пари не съм аз наясно, други трябва да държат сметка за това .                             

Директорът и Христова съсипаха здравето ми с тормоз за времето в което съм била в болнични. Вчера излязох от болница с необратими процеси. Трайно и завинаги се разделям с работата си, която много обичам. Аз имам доста информация. Хората рушат здравето си в тази атмосфера.

Болно ми е за едно скромно момче, покойният Милен - портиер, който преди няколко години се обеси в навечерието на 15 септември. Тръгвайки си от  работа му пожелах лека вечер. Видях го изморен, каза ми, че ще поставя плочки до късно в училище. Не зная мотивите му за самоубийство. Вие г-н Георгиев, ако сте честен в мислите си го познавахте по-добре. Не вярвам, че Вие и Христова ще преоцените поведението си. За мен тя не може да работи в екип, защото има подборно отношение към подчинените.

За да са продуктивни, на учителите им трябва спокойна обстановка. Спокойни за вашият кръг от хора. Зад всеки колега стои семейство. Не ги разстройвайте. Съдете мен! Аз дори не получавам пенсия от учителския фонд. Унищожихте ме - какво ще ми вземете?

Автор: Мария Иванова
(Автор: Мария Иванова - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари