Пред училище "Възраждане" е като разграден двор

1
Учениците масово си позволяват да нарушават заповедта на директора и пушат в двора на училището
Учениците масово си позволяват да нарушават заповедта на директора и пушат в двора на училището Видео: TVN

Деца масово си позволяват да нарушават заповедта на директора и пушат в двора на училище „Възраждане“, сигнализираха живеещи в района граждани.

Проверка на TVN установява, че не само системно се пуши в двора и прилежащите тротоари на учебното заведение, но и по думите на учениците, никой не ги санкционира за това. Учениците разказват още, че заради никотиновия глад, не се съобразяват с никакви забрани.

Директорът на учебното заведение Станислав Георгиев сподели, че заповед за забрана на тютюнопушене се издава всяка учебна година. Според него и разпоредбите на здравните институции, всеки носи сам своята отговорност и при констатирано нарушение му се налагат санкции, включително и парични глоби. По думите на директора училищните власти са си свършили работата и се надява разпоредбите да се спазват.

На въпроса, как се справя ръководството на училището с тази нелека задача, да контролира нарушителите, г-н Георгиев отговори, че лично той, когато има възможност осъществява контрол на учениците, колегите му също полагат усилия, разговарят с учениците и дори имат мерки за превенция на тютюнопушенето.

Остава въпроса обаче, достатъчен ли е контролът, който училището налага и кой трябва да се намеси, за да се спрат тези груби нарушения.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари