Унищожиха десетки хиляди контрабандни парфюми и „маркови“ стоки

0
Близо 17 000 дрехи бяха нарязани
Близо 17 000 дрехи бяха нарязани

Фалшификатите са задържани от митническите служители на МП "Капитан Андреево"

Голямо количество парфюми и текстилни изделия - имитации на световноизвестни марки, бяха унищожени под контрола на ТД "Южна морска", съобщиха от Агенция "Митници".

61 000 парфюма, текстилни изделия, спортни обувки, чанти, колани и портмонета бяха унищожени под контрола на ТД "Южна морска" - Агенция „Митници“ в началото на юли в Свиленград. Стоките са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация както на българския пазар, така и в други европейски държави.

Чрез натрошаване бяха унищожени 43 000 парфюма, имитации на 15 световноизвестни марки. На механично нарязване бяха подложени близо 16 940 тениски, дамски и мъжки блузи, спортни комплекти, якета, чорапи, шапки, носещи логото на известни марки, както и още 865 спортни обувки и 200 дамски чанти с логото на хитови брандове.

Фалшификатите са задържани от митническите служители на МП "Капитан Андреево" през тази и миналата година при опити да бъдат пренесени в нарушение на европейски Регламент № 608/2013 и Закона за марките и географските означения. За всички унищожени стоки представители на правопритежателите на марките са установили, че артикулите са фалшиви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари