Уникално кранче ще пести вода по начин, който не сте и вярвали, че ще намали сметката ви

0
Как да спестим вода само като ползваме това уникално кранче
Как да спестим вода само като ползваме това уникално кранче

Симин Чиу, студент по дизайн в Кралския колеж по изкуствата в Лондон, е създател на уникалния и луксозен вид кранче, което е истинско дизайнерско и технологично творение. Освен това, чрез него ще се пести вода по начин, който не сте и вярвали, че ще намали сметката ви. Практически, излизайки през него, водата се превръща в красива, елегантна, въртелива спирала.

Дизайнът на Чиу прави всичко това чрез изпращане на водата през двойна турбина, която превръща и изстрелва водата на спирали, създавайки единна сложена и красива решетка от водните потоци. Турбината също ограничава притока на вода с 15%, което означава, че вие изразходвате по-малко, когато го използвате и именно това е голямата полза. Има три различни дюзи, които ви позволяват да избирате кой метод на пестене на вода предпочитате да използвате, като разликата в икономията реално няма.

Дизайнът, който също така е спечелил iF Design concept award през 2014 г., се управлява с бутон с докосване, който е отгоре и му помага да запази своя лъскав и елегантен външен вид. Това наистина е едно невероятно красиво решение на един голям проблем и, макар само с 15%, той може да е много полезен.

Faucet-Design-Saves-Water-1Faucet-Design-Saves-Water-2

Източник: SMART NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари