Ултразвук унищожава ракови клетки

0
Ултразвукови лъчи с висока мощност могат да унищожат ракови клетки
Ултразвукови лъчи с висока мощност могат да унищожат ракови клетки

Революционният метод е разработен от британски учени

Ултразвукови лъчи с висока мощност могат да унищожат ракови клетки. Новата революционна терапия е разработена от британски лекари, пише The Guardian, цитиран от News7.

Лечението е приложено вече при болни с метастази, при които не е била възможна операция. Учените от Центъра за ракови изследвания към Кралската болница "Марсдън" са отстранили злокачествена тъкан дълбоко в телата им. С новият метод ще се унищожават тумори на простата, гърдата и др. специалистите твърдят, че технологията има огромен потенциал.

А първите пациенти вече показват забележителни резултати.

Насочен ултразвук с висока интензивност би могъл да служи и за освобождаване на медикаменти от специални капсули вътре в злокачествените образувания. При терапията се използват звукови вълни с честоти над границата, доловима за човешкото ухо. При ниска мощност ултразвукът генерира изображения на вътрешни органи или на ембрион, който се развива в утробата на майката. При високи нива на енергия ултразвукът разрушава тъканта. Лъчите, които най-често са 10 хил. пъти по-мощни от прилаганите за наблюдение на бременност, нагряват и убиват клетките. Най-важното е, че това може да се направи на места дълбоко в органа, без да се засегне тъканта на повърхността, изтъкват изследователите.

Източник: news7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари