Ултрамодерен ЯМР осигурява диагностика от ново поколение на пациентите в Русе

5
Широкият отвор на апарата, достигащ 70 см, го прави подходящ за изследване на пациенти с клаустрофобия
Широкият отвор на апарата, достигащ 70 см, го прави подходящ за изследване на пациенти с клаустрофобия Снимка: Facebook / УМБАЛ "Медика Русе"

Широкият отвор на апарата, достигащ 70 см, го прави подходящ за изследване на пациенти с клаустрофобия

Вече 7 месеца специалистите на Лечебни заведения „МЕДИКА“ работят с ултрамодерен ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) Siemens MAGNETOM Sola, 1,5 Tesla. Той е един от малкото в България с толкова високо ниво на оборудване, като подсигурява безпрецедентна скорост, диагностична точност и комфорт на пациента.

Подробностите за възможностите на модерната технология и предимствата на образното изследване бяха представени официално на 29-ти юни 2023 г.

Широкият отвор на апарата, достигащ 70 см, го прави подходящ за изследване на пациенти с клаустрофобия. Изключително леките, адаптивни към анатомията приставки подобряват комфорта на пациента, като същевременно осигуряват високо качество на образа.

А новия сърдечно-съдов профил предоставя максимална диагностична информация при сърдечно-съдови изследвания. За заболявания като миокардит (възпаление на сърдечния мускул) магнитно-резонансната томография (МРТ) е единствената неинвазивна диагностична възможност с необходимата чувствителност. Тя води до по-бързи, по-надеждни и окончателни диагнози за пациентите с подлежащи исхемична болест на сърцето, структурни дефекти и ритъмно-проводни нарушения.

Най-новият член на екипа и един от най-добрите специалисти по образна диагностика в страната д-р Цветан Деливерски представи възможностите за диагностично превъзходство на изображенията при технологията, които обхващат и областта на гастроентерологията и онкологията - в частност за магнитно-резонансна томография на млечна жлеза и на простата. Опитният специалист сподели и че МРТ дава незаменима информация за структурите на мозъка /мозъчните нерви/ - диагностика и стадиране на мултиплена склероза, вродени заболявания на ЦНС. Използва се при заболявания на жлъчните пътища и жлъчния мехур – MRCP, простата и малкия таз (матка, маточната шийка и яйчници). „Чрез апарата се изследват и меките тъкани и връзките на ставите, структурите на гръбначния стълб (дискове, нервни коренчета, гръбначно-мозъчен канал, кости) при травматични и нетравматични пациенти. Благодарение на голямата си бързина ултрамодерния ЯМР на Лечебни заведения „Медика“ е безценен за магнитно-резонансно сканиране на цяло тяло.“ – заяви д-р Деливерски.

Апаратът се използва за изследвания в болнични условия. Амбулаторно работи с направления и платен прием, след предварително записване на регистратурата на СМДЛ „СКЕН ДИАГНОСТИК“, ул. Рига 35, ет. 3 или на тел: 088 8938767 от 8:00 до 16:00 ч.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Стоян
    И как работят с него,като са тъпи Айшетата,нищо е разбират????Немамим им вяра....има льжат и измама...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари