Украинци отказаха безплатен апартамент в Несебър, защото нямало джакузи!

23
Наглостта на чуждите граждани предизвика вълна от негодувание в морския град
Наглостта на чуждите граждани предизвика вълна от негодувание в морския град

Темата за отпуснатите средства за подкрепа на украинските бежанци у нас предизвика много спорове в последните седмици

Към 26 март беше отчетено, че в страната ни са влезли около 120 000 украински бежанци, като 55 000 от тях са останали в България.

Много български граждани отдадоха имотите на избягалите от войната жители на Украйна и то безвъзмездно, други ще получат пари от държавата за съответното настаняване.

Един случай от Несебър обаче възмути местните. Украински бежанци са отказали безплатен апартамент, защото нямало джакузи. Наглостта на чуждите граждани предизвика вълна от негодувание в морския град, предаде Glasnews.bg.

"За жалост истински нуждаещите се останаха в Украйна", отчита Ивета Начева, която съобщава за потресаващия случай. "Помогнахме, подкрепихме, приютихме, но това е прекалено!", добавя Анна С.

"Извинявам се предварително, но! Не се издържа вече! Нямам нищо против Украинските бежанци /майки с деца /, подчертавам!/майки с деца /. Войната е лошо нещо и никой не я обича! Помагаме им вече повече от месец с всички средства, дрехи, храни и лекарства. Но да се чуват искания за кръщавания на улици в България на украински градове? Ще ме прощавате, господа! Бежанци! Стойте си на насраните г*зове, че войната ще ви се стори като разстройство по телевизията, ако откачат тези българи които Ви помагат!", коментира Николай Н.

Междувременно бе съобщено за вандалска проява отново по Черноморието ни - в Поморие. Паметникът, който бе издигнат в памет на четиримата руски воини, загубили живота си при обезвреждането на мина до морския бряг, за да спасят десетки животи, бе омърсен от вандали, сигнализира Магдалена Вангелов.

"Не знам кой го е направил и от какъв произход е, но това, което се случва, засилва напрежението в мирния ни и красив град! Досега тук такива вандализми не са се случвали. От миналата седмица има надпис, оскверняващ Русия, на доста места вече има и украинското знаме (толкова често не е срещано българското). Сега това...", пише още тя.

Друга гражданка отбелязва, че публикацията само създава излишно напрежение.

"Щом не знаете кой го е направил, не се опитвайте да раздухвате допълнително "напрежението" в мирния Ви и красив град. Ако изобщо има такова... Вандали има навсякъде", посочва Станимира К.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    14
    Преотстъпвам джакузи
    Ще се лиша от джакузито си.Какво да правя?
  • -16
    13
    Др. Хаос
    Клюки..клюки..клюки.. Нямаме война у нас и живота ни е скучен и бесполезен. Спряхме да обсъждаме цигани и турци, давайте да почваме с украинци. Други теми няма. Големи "политици" всички.
  • -22
    12
    Лари Мел
    С украинци или без- все сте същите българите. Затова в един дом сами не се понасяте. Карате се по форумите. Мразите един друг и комшиите си. Украинците като и българи има всякакви. Едните загубили жилищата си, тарсят полслон и са супер благодарни, другите - плащат за квартирите си даже с завишени цени. Слагате всички под общ знаменател. "Не съдете" християни сте! По време на Втора Световна подкрепихте фашистите, а сега същото правите с рашистите.
  • 27
    11
    Тони
    Сами сме си виновни тоест хубавата ни държава ...помнители 2015 година когато украинци запалиха българското знаме ...мен тогава много ме заболя
  • 63
    10
    Читател
    Виновен за това което се случва в Украйна и извън нея,е клоунът ЗЕЛЕНски,който повярва на Байдън,че може да направи от държавата си "Велика Украйна"! Струпването на оръжие на украинска територия,превръщането й в плацдарм срещу Русия,много мозъци от суроватка, си мислеха,че Вл.Путин ще остане един тих,кротък наблюдател и че ще чака ракетите в Москва.Той трябваше да гарантира спокойствието на своя народ,затова предприе действия осигуряващи го!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари