Партийна активистка на „Възраждане“ свали украинското знаме от храм в Несебър

5
Отец Петър коментира, че е поставил флага в солидарност на бежанците
Отец Петър коментира, че е поставил флага в солидарност на бежанците Снимка: bTV

Отец Петър коментира, че е поставил флага в солидарност на бежанците

Скандал в църквата в Несебър. Партийни активисти свалиха украинското знаме, издигнато на входа на храма, приютил бежанци от войната.

Отец Петър от храм „Успение Богородично“ сподели, че е сложил знамето на входа, за да покаже съпричастност към бягащите от войната, информира bTV.

От пресцентъра на партия „Възраждане“ коментираха:

"Единственият флаг, който мъж може да бъде развиван в български институции, официални или не - е българският. Знамената на други държави имат своите места само в консулствата и посолствата на тези държави."

Потърсихме за коментар и архиерейския наместник на бургаското духовенство отец Севастиян, който каза, че няма забрана за поставяне на на друг флаг на български храм, както и че случилото се и начина, по който се е случило, е грубо погазване на живота на църквата.

Според отец Петър знамето може да се махне, когато Русия и Украйна подпишат мирно споразумение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    Ай сиктир!
    Тоя усраинския парцал да си го веят в Усрайна. Попът заслужава разпопване и анатемосване!
  • -6
    3
    БеZ думи
    вгъZраждани=СРАМ за България!!!
  • 28
    2
    русенец
    Гледам, че украинското знаме е по-високо от българското. България субсидира с десетки милиони църквите и де факто попът е държавен служител. Би следвало да уважава ръката, която го храни, а ако има някакви пристрастия - извън храма да ги упражнява. Иначе ми стана интересно и друго, с изключение на приюта на отец Иван, БПЦ ЕООД не е известна с благотворителна дейност. Защо сега изведнъж се хвърли да помага на чуждите?
  • 29
    1
    Ппп
    Не политизирайте църквата.Попа щом иска нека замине за Украйна Църквата е българска.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари