Украинските бежанци остават там, където са настанени

0
Новопристигналите украинци ще преминават през базата в Елхово, след което ще бъдат разпределяни в държавни бази
Новопристигналите украинци ще преминават през базата в Елхово, след което ще бъдат разпределяни в държавни бази Снимка: БНР Варна

Новопристигналите украинци ще преминават през базата в Елхово, след което ще бъдат разпределяни в държавни бази 

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи, че украинските бежанци ще останат още 4 месеца по местата, в които са настанени при същите условия.

Новопристигналите обаче ще преминават през базата в Елхово, след което ще бъдат разпределяни в държавни бази, в които предстои козметичен ремонт, съобщи БНР.

"Тези от тях, които установихме при извършената от нас проверка – това са близо 11 000 човека, ще останат на местата, където се намират заедно с техните деца, при същите условия, а останалите, които тепърва идват на територията на страната, ще минат буферно през Елхово, ще престоят там до 30 дни и ще бъдат насочвани към държавните бази, които сме подготвили", каза Иван Демерджиев.

Вътрешният министър заяви още, че мигрантският натиск по границата спада. Той обясни, че ако при пика опитите за незаконно проникване на територията на страната са били 1600 души на денонощие, сега те са спаднали до 600.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    8
    русенец
    Украинците ще си отидат когато последния руски окупатор се изсели оттатък Урал. Но за ватниците ще има друг проблем, надали ще имат работа и заплата, защото Империята на злото ще трябва да заплаща многомилиардни репарации за всички свои диващитни, които направи в Украйна. Но едно е сигурно, скоро ватниците ще напуснат тази страна. Това което те правят в момента не е отстъпление, направо си е бягство. Въобще ватниците подобриха всички рекорди по бягане. Винаги съм мислел, че африканците са рекордьори във всички дисциплини по бягане, но се оказа, че ватниците са ненадминати. Първенство по бягство на дълги разстояния - хиляди километри да не бъдат мобилизирани. Първенци по бягане с препятствия - като бягат не ги спират нито реки, нито съборени мостове, нито разрушени и затрупани пътища. Явно в олимпийските игри трябва да се въведат нови спортни дисциплини - специално за окупаторите от Империята на злото. А явно украинците ще оберат всички медали в дисциплините по стрелба. При толкова живи мишени в тази война, поне половината украинци са достойни за медали
  • 1
    7
    сащ е агресор
    "Значи е време усраинските дезертьори от курортите и от хотелите в България да се завърнат, щом са "освободили" Херсон! :}" А българите, които бедстват, да се настанят в хотелите!
  • 3
    6
    Габи
    Няма по-голяма гавра и престъпление към българският народа с това решение на правителството. Българите ще стоят на студено, ще се огроничават в покупките за храна, а капризните неканени гости ще живеят като курортисти в луксозните хотели на морето на пълна държавна издръжка. Питам се това правителство дали и българско или украинско?
  • 7
    5
    До 4:
    До 4: Ами насочете гнева си пред сащническото посолство, което от 1990 година досега управлява България!
  • 14
    4
    Самарин
    Хората,пострадалите наши сънародници от карловско, ще зимуват в ледените фургони,а "милите" ни гости от "братска" Украйна,ще спят в бели чаршафи,ще ползват топла храна и топла вода.Така се произнесе "високо почитаемото" ни правителство,съобразило се с всички изисквания на "братският" ЕС.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари