Иван Демерджиев: Кабинетът "Петков" е дал пари за "мъртви души" вместо помощи за украинци

2
За 5 месеца кабинетът е дал 150 милиона лева за подпомагане на украинските бежанци, в сравнение с 40 милиона лева за същия период от служебния кабинет, каза вътрешният министър
За 5 месеца кабинетът е дал 150 милиона лева за подпомагане на украинските бежанци, в сравнение с 40 милиона лева за същия период от служебния кабинет, каза вътрешният министър Видео: NOVA

За 5 месеца кабинетът е дал 150 милиона лева за подпомагане на украинските бежанци, в сравнение с 40 милиона лева за същия период от служебния кабинет, каза вътрешният министър

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев съобщи, че прокуратурата разследва сигнал за финансиране на "мъртви души" в програмата за подпомагане на украинските бежанци по времето на редовното правителство на Кирил Петков.

Това стана ясно след изслушване на вътрешния министър в рамките на редовния парламентарен контрол. В кабинета "Петков" Калина Констатинова бе вицепремиер по ефективното управление и отговорник по програмите за подпомагането на украинските бежанци у нас, пише OFF News.

По думите на Демерджиев рамките на 5 месеца Константинова е изхарчила 150 милиона лева, като в същия период тази година служебното правителство е изхарчило едва 40 милиона лева.

Той обясни, че при проверка са били констатирани редица нарушения, включително и липса на нормативни актове.

"24 физически лица са получили средства а те са свързани лица с 24 дружества, което е доста интересно. Над 93 млн. лева са изплатени по протоколи, в които ясно е кой е бил подпомогнат", каза Иван Демерджиев.

След встъпването си в длъжност на 2 август 2022 г. вътрешният министър е поел ръководството на програмите за подпомагане на украинските бежанци. Тогава е установил и нарушенията. "Най-стресиращият факт, е че са финансирани т. нар. мъртви души, които уж се намират в хотелите", каза още Иван Демерджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари