Украински товарен самолет е кацнал във Варна

2
Към момента няма официална информация каква е била целта на полета до Варна
Към момента няма официална информация каква е била целта на полета до Варна Снимка: iStock

Собственост е на авиокомпанията на производителя на самолетни двигатели „Мотор Сич“

Украински товарен самолет Ан-12 на авиокомпания „Мотор Сич Еърлайнс“ е кацнал във Варна след полет от Полша по обед днес, показват данните от портала FlightRadar24, информира bTV

Фирмата собственик на машината е свързана с „Мотор Сич“ – украинско държавно предприятие, специализирано в производството на авиационни двигатели и турбини. Базирано е в Запорожие, където и беше основното летище на авиокомпанията преди войната.

Сега обаче самолетът е излетял от полския град Жешов. В свой материал „Уолстрийт Джърнал“ определя населеното място и летището му като „основна артерия за прехвърляне на оръжия“ към Украйна с цел отбиване на атаките на руските сили.

Към момента няма официална информация каква е била целта на полета до Варна. Той идва на фона на визитата на украинския външен министър Дмитро Кулеба, който днес в прав текст заяви, че в българското правителство има политици, които не желаят да се помогне на страната му и определи като „цинични“ обясненията защо не трябва на Киев да се изпраща оръжие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    Нели КОЛЕВА
    Интересна информация от"Уолстрийт Джърнал"-укр. товарен самолет Ан-12-излита от полско летище/гр. Жешов/-каца във Варна.Защо ли е долетял тук ,в България?Хипотетичен отговор-ще товари помощ за Украйна /оръжие, боеприпаси,жилетки,каски/.Неслучайно Кулеба се задържа толкова време тук.Защо ли политиците ни позволяват да им се държи такъв тон и да ги назидава? К. е сбъркал държавата-тук не е Украйна,а България.В У. да се държи както иска-тук да се държи прилично и възпитано!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари