Бойко Борисов: Във Варненско морето е на 100% идeално за къпане

0
Борисов: „Това сме направили. Магистрала „Хемус“ върви, даже огромни отсечки вече са на асфалт, археология се разкрива"
Борисов: „Това сме направили. Магистрала „Хемус“ върви, даже огромни отсечки вече са на асфалт, археология се разкрива" Снимка: Министерски съвет

Тази огромна пречиствателна станция е последната, с която прочистваме абсолютно всичко. Сега по цялото ни Черноморие има над 50 пречиствателни станции, което е добре за туризма, за бизнеса, за хората“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при инспекция на обновената пречиствателна станция за отпадни води на „Златни пясъци“.

Проектът за реконструкция и модернизация на инфраструктурата за пречистване на отпадъчните води в агломерация курортен комплекс „Златни пясъци“ се изпълнява по оперативна програма „Околна среда“. Общата стойност на проекта е 37 150 155,07 лв. с ДДС. От тях по линия на Кохезионния фонд са 24 360 056,55 лв., от държавния бюджет са 4 298 833,51 лв. и съфинансиране от Община Варна - 8 491 265,01 лв.

Премиерът Борисов отбеляза значимостта на пречиствателната станция за региона и постави акцент върху модерното ѝ оборудване. Предвидена е за натоварване от 72 122 жители и гости през летните месеци и 18 000 – през зимния период.

В момента се правят изпитания при експлоатационни условия и обучение на персонала. По одобрена програма се извършват анализи на пречистената вода.

„Това сме направили. Магистрала „Хемус“ върви, даже огромни отсечки вече са на асфалт, археология се разкрива, а навсякъде по газопроводите се работи на пълни обороти“, обобщи министър-председателят Бойко Борисов.

"Морето във Варненско е на 100 % идеално за къпане. Тази огромна пречиствателна станция е последната, с която прочистваме абсолютно всичко. Може да разкажете на жителите на гостите на Варна и целия регион, че всичко това отиваше в морето зад кея. Това е огромна станция. Затова не ни харесват. Десетилетия всичко е текло в морето. Сега водата е чиста. Сега по цялото ни Черноморие има над 50 пречиствателни станции, което е добре за туризма, за бизнеса, за хората", заяви министър-председателят в живо включване в официалния му профил във Фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари