Украинската армия е в повишена бойна готовност

0
Говорител на руския президент каза, че Владимир Путин може да разположи военни сили в чужбина и това е негово конституционно право.
Говорител на руския президент каза, че Владимир Путин може да разположи военни сили в чужбина и това е негово конституционно право.

Украинската армия е приведена в повишена бойна готовност по линията на съприкосновение с проруските сепаратисти в Донбас, съобщи военният говорител на Киев Андрей Лисенко.

“Налага се да държим границите под особен контрол, защото имаше опит за щурмуване на позициите ни под Мариинка. Готови сме да срещнем врага навсякъде”, каза Лисенко, съобщава "24 часа".

Вашингтон обмисля разполагане в Европа или Азия на наземни ракети, насочени към ядрения потенциал на Русия. Това пише в доклад на шефа на американските генщабове Мартин Демпси, цитиран от АП. Причината е, че Русия нарушавала Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, подписан по времето на студената война, както и събитията в Украйна.

Шефът на Пентагона Ащън Картър събра в Щутгарт, Германия, висши военни и дипломати, за да обсъдят как да се противодейства на Русия.

Междувременно говорител на руския президент каза, че Владимир Путин може да разположи военни сили в чужбина и това е негово конституционно право. Той обаче трябва да получи разрешение за това от Съвета на федерацията.

Президентът на Украйна Петро Порошенко обяви в петък, че скоро ще представи стратегия за връщане на Крим в рамките на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари