Украинец опита да изнесе цигулка "Страдивариус" за България

0
Опитът за незаконен износ е бил предотвратен на граничния пункт "Орловка"
Опитът за незаконен износ е бил предотвратен на граничния пункт "Орловка" Снимка: Фейсбук

Опитът за незаконен износ е бил предотвратен на граничния пункт "Орловка"

Одеската митническа служба съобщи днес, че нейни сътрудници са предотвратили износ от Украйна на цигулка "Страдивариус" по посока на България, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Опитът за незаконен износ е бил предотвратен на граничния пункт "Орловка". Украинец се е опитал да изнесе с автомобил към България цигулката, се казва в съобщение на митническата служба на Одеска област, качено във Фейсбук.

Украинецът се опитал да мине през зелен коридор, без да попълни данъчни декларации и предизвикал подозрения на митничарите, които поискали да огледат колата му.

В багажника именно сред куфарите и кашони е открита цигулката в калъф, като върху музикалния инструмент е имало и надпис "ANTONIUS STRADIUARIUS CREMONENSIS FACIBAT ANNO 1742". В калъфа е имало и комплект струни и лък, произведени обаче по съветско време.

Всичко това е било иззето, тъй като украинецът не е имал документи за износа им.

Стойността и ценността на уреда ще бъде определена чрез експертиза, а по-нататъшната му съдба ще реши съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари