Украйна твърди, че руснаците са унищожили лаборатория в АЕЦ „Чернобил”

0
При друго тревожно развитие на събитията украинската агенция за ядрено регулиране заяви в понеделник, че радиационните монитори около централата са спрели да работят
При друго тревожно развитие на събитията украинската агенция за ядрено регулиране заяви в понеделник, че радиационните монитори около централата са спрели да работят Снимка: БГНЕС / Архив

Руските военни сили са унищожили нова лаборатория в АЕЦ „Чернобил”, която работи за подобряване на управлението на радиоактивните отпадъци

Това съобщи украинската държавна агенция, отговаряща за забранената за достъп зона на Чернобил, предадоха Асошиейтед прес и NOVA

Руските военни завзеха изведената от експлоатация централа в началото на войната. Забранената за достъп зона е замърсената зона около централата, където през 1986 г. се случи най-тежката ядрена авария в света.

Държавната агенция заяви, че лабораторията, чието изграждане с подкрепата на Европейската комисия струва 6 млн. евро, е открита през 2015 г.

Лабораторията съдържа „високоактивни проби и проби от радионуклиди, които сега са в ръцете на врага, който, надяваме се, ще навреди на себе си, а не на цивилизования свят”, се казва в изявлението на агенцията.

При друго тревожно развитие на събитията украинската агенция за ядрено регулиране заяви в понеделник, че радиационните монитори около централата са спрели да работят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари