Украйна спира руски газопровод за Европа

2
Операторът на газотранспортната мрежа на Украйна (ОГТС) обяви днес форсмажорни обстоятелства за транзита на газ през входния пункт "Сохрановка"
Операторът на газотранспортната мрежа на Украйна (ОГТС) обяви днес форсмажорни обстоятелства за транзита на газ през входния пункт "Сохрановка" Снимка: архив

Операторът на газотранспортната мрежа на Украйна (ОГТС) обяви днес форсмажорни обстоятелства за транзита на газ през входния пункт "Сохрановка", като потоците ще спрат от утре (11 май)

Украйна продължи да е основен транзитен маршрут за руския газ за Европа дори след инвазията на Москва в страната на 24 февруари.

ОГТС съобщи, че не може да продължи да извършва операциите в газовокомпресорната станция "Новопсков" на обекта в Луганска област в Източна Украйна заради намесата на окупационните сили в техническите процеси, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Нели КОЛЕВА
    Спомням си,че преди години украинците пак бяха направили този номер на Европа.Тогава се оказа,че те не са платили на руснаците.Наложи се европейците да платят дъговете им.Сега отново прибягват до същият подход,но под друг предтекст- явно намериха нов начин на изнудване.Въпреки военните действия - газопровода е цял и невредим! Очаквам нови искания от Зе и компания.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари