Украйна си върна от руски плен над 100 жени

2
Началникът на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак посочи, че сред освободените жени има 12 цивилни
Началникът на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак посочи, че сред освободените жени има 12 цивилни

110 руски граждани са били освободени при нова размяна на военнопленници

Ръководителят на самообявилата се Донецка народна република, която беше анексирана от Русия заедно с три други украински региона, каза, че Русия и Украйна отново са разменили военнопленници, предаде Асошиейтед прес.

Министерството на отбраната на Русия каза, че са били освободени 110 руски граждани, като 72 от тях са моряци от търговски кораби, задържани през февруари. Ведомството добави, че руската страна е предала 108 жени военнослужещи от украинските въоръжени сили. Министерството уточни, че всички освободени граждани на Руската федерация ще бъдат превозени до Москва с военнотранспортни самолети и ще им бъде оказана необходимата медицинска и психологическа помощ, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Денис Пушилин отбеляза, че е било договорено всяка от страните да освободи 110 военнопленници, но неговата страна е предала само 108 украинки, след като две жени са казали, че искат да останат в Русия.

Началникът на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак посочи, че сред освободените жени има 12 цивилни, предаде Ройтерс. "Това беше първата размяна изцяло на жени", написа той в "Телеграм" и добави, че 37 от жените били пленени, след като руските сили превзеха огромния металургичен комбинат "Азовстал" в Мариупол през май. Украинското министерство на вътрешните работи каза, че някои от жените са били задържани от промосковските власти в източната част на страната още през 2019 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари