140 военнопленници се върнаха в Украйна за Нова година

0
В Руската федерация се прибраха 82 души
В Руската федерация се прибраха 82 души Снимка: ЕПА / БГНЕС / архив

В Руската федерация се прибраха 82 души

140 военнослужещи са върнати в Украйна в рамките на размяна на пленници с Руската федерация. Това съобщи в "Телеграм“ ръководителят на канцеларията на президента Андрий Йермак, предават Укринформ и Агенция "Фокус".

"За Новата година ние не само отбиваме вражески ракетни атаки, но и връщаме нашите хора. Това е още един голям обмен, който успяхме да осъществим - 140 души се връщат у дома“, написа Ермак.

Сред тях има ранени, както и защитници на Мариупол, Змийския остров, доброволци, бащи и синове, които са били в плен, както и военнослужещи от Бахмутското направление.

Сред освободените, по-специално, 82 войници са от въоръжените сили на Украйна, 15 от силите на териториалната отбрана, 22 от Националната гвардия, 11 от военноморските сили и 10 граничари.

От тях - 132 мъже и 8 жени, 22 офицери и 118 сержанти и войници.

На 1 декември 50 украински войници се върнаха в страната си като част от размяната на пленници с Руската федерация.

В Руската федерация се прибраха 82 души

82 руски военнослужещи са се върнали в Русия в резултат на преговори с украинската страна. Това заяви руското министерство на отбраната заяви пред репортери в събота.

"На 31 декември, в резултат на преговорния процес, 82 руски военнослужещи, които бяха държани в плен в смъртна опасност, бяха върнати от контролираната от Киев територия", заявиха от министерството.

От Министерството на отбраната съобщиха, че освободените военнослужещи ще бъдат транспортирани до Москва със самолети от военнотранспортната авиация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари