Русия освободи 64 украински войници

1
При размяната на военнопленници е бил освободен и един американец – Суеди Мурекези
При размяната на военнопленници е бил освободен и един американец – Суеди Мурекези Снимка: БТА / УНИАН

При размяната на военнопленници е бил освободен и един американец – Суеди Мурекези

Един американец и 64 украински войници бяха освободени днес при поредната размяна на пленници между Украйна и Русия, съобщи канцеларията на украинския президент, цитирана от Франс прес, предава БТА.

“64 войници от украинските въоръжени сили, които са воювали на Донецкото и Луганското направление … се върнаха у дома”, написа в Телеграм началникът на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак и уточни, че при тази размяна е бил освободен и един американец – Суеди Мурекези.

Мурекези е бил арестуван през юни в Източна Украйна, след което е бил обвинен в началото на август в „участие в проукраински и антируски демонстрации“ и „подстрекаване към расова омраза“ в Херсон в началото на конфликт. Според неговия адвокат той се е озовал случайно на тези демонстрации, никога не е участвал във военни операции в Донецка област, а в Херсон е работел в нощен клуб.

По време на днешната размяна на Украйна са били върнати и телата на четирима убити украински военнослужещи, уточни още Андрий Ермак.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари