Русия обяви официално исканията си към Украйна

1
Русия е казала на Украйна, че е готова да спре военните си действия "в този момент", ако Киев изпълни нейните условия
Русия е казала на Украйна, че е готова да спре военните си действия "в този момент", ако Киев изпълни нейните условия Снимка: Anadolu Agency

Русия е казала на Украйна, че е готова да спре военните си действия "в този момент", ако Киев изпълни нейните условия

Русия настоява Украйна да прекрати военните действия, да промени конституцията си, за да декларира неутралитет, да признае Крим за руска територия и да признае сепаратистките райони на Донецк и Луганск за независими територии, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред "Ройтерс", цитиран от News.bg.

Той заяви пред агенцията, че Русия е казала на Украйна, че е готова да спре военните си действия "в този момент", ако Киев изпълни нейните условия.

Това е най-ясното изявление на Русия по отношение на условията, които Москва иска да наложи на Киев, за да спре т. нар. от нея "специална военна операция" в Украйна. Войната в Украйна продължава вече 12 дни.

Песков каза, че Украйна е наясно с условията. "И вече им беше казано, че всичко това може да спре за миг."

По въпроса за неутралитета Песков казва: "Те трябва да направят промени в конституцията, според които Украйна ще отхвърли всякакви цели за влизане в какъвто и да е блок. Това е възможно само чрез промени в конституцията."

Говорителят на Кремъл настоява, че Русия не предявява допълнителни териториални претенции към Украйна.

"Ние наистина завършваме демилитаризацията на Украйна. Ще я завършим. Но основното е Украйна да прекрати военните си действия. Те трябва да спрат военните си действия и тогава никой няма да стреля", каза той.

"Те трябва да направят промени в конституцията си, според които Украйна ще отхвърли всякакви цели за влизане в какъвто и да е блок. Говорихме и за това, че трябва да признаят, че Крим е руска територия и че трябва да признаят, че Донецк и Луганск са независими държави. И това е. (Военните действия) ще спрат след миг", каза Песков пред "Ройтерс".

Москва обяви исканията си преди насрочения за днес по-късно трети кръг от преговори между Русия и Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари