Украйна призова за изключването на Русия от ФИФА и УЕФА

1
Това съобщи президентът на украинската футболна асоциация Андрей Павелко
Това съобщи президентът на украинската футболна асоциация Андрей Павелко

Това съобщи президентът на украинската футболна асоциация Андрей Павелко

Украинската футболна асоциация (УАФ) изпрати писмо до Международната футболна федерация (ФИФА) и до Европейската футболна централа (УЕФА) с искане да изключат Руския футболен съюз (РФС) от двете организации. Това съобщи във вторник президентът на УАФ Андрей Павелко на профила си във Фейсбук, предава БТА.

"УАФ изпраща незабавен апел до ФИФА и УЕФА с искане за най-строги санкции срещу РФС. А именно, ние ще поискаме изключване на Русия от УЕФА и ФИФА", написа Павелко.

Според него, това се дължи на решението да се позволи на отбори от нови региони на Русия и Крим да участват в състезания, провеждани от Националната футболна лига (НФЛ).

През 2015 година ФИФА и УЕФА забраниха участието на кримски клубове в руски турнири. По решение на УЕФА кримските клубове след обединението на Крим с Русия играха в първенството на региона.

Кримският футболен съюз беше създаден през юли 2015 година с подкрепата на УЕФА. Оттогава се организират отделни състезания за клубовете на полуострова под егидата на съюза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Fuck off USRAINE
    Разтворете бузки, изплезете езиче, че след като рязаното еврейче зелцето ви го тури в гъзъ ще ви го даде да го ближете джендъри! Мама ви да еба усрайнска путки такива!
  • -5
    4
    Путин
    Sтанко, разтрови бузи да проникна, гледам си се разтворил за мен като попски ръкав
  • 4
    3
    Sтанко
    Ей, медията!!!(моите уважения) Спрете да казвате - какво са "казали" урките или техните побратими от уса. Кажете веднъж нещо миродавно и от другата страна... Нека да чуем и те какво мислят. Стига сте ни проммивали мозъците с простотията на измислената украинска пастмина и техния зелен чобанин, който денонощно ръмжи и съска през зъби!!!
  • 0
    2
    Удрайна пълна с усраински...
    А усраинци не искате ли да вървите в на мама си путката еврейската а?
  • 2
    1
    Казанската Афера
    Станете все по неприятни и противни .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари