Украйна може да купи българските реактори с европейски средства

0
Оборудването за АЕЦ - Белене, което може да бъде предоставено на Украйна
Оборудването за АЕЦ - Белене, което може да бъде предоставено на Украйна Снимка: БТА

ЕС осигурява на Украйна по 1,5 милиарда евро месечно тази година

Възможно е Украйна да използва средства от ЕС, за да купи от България ядрени реактори. Няма пречка за това, заяви говорител на Комисията по време на пресконференция в отговор на въпрос.

По неговите думи това са двустранни въпроси, между България и Украйна. Подобно действие би било възможно с използването на европейски средства, посочи говорителят и добави, че подобна стъпка би била в помощ за укрепването на украинската икономика.

ЕС осигурява на Украйна значителна финансова помощ - 1,5 милиарда евро месечно тази година. Тази подкрепа е насочена в подкрепа на работата на украинската държава. Украйна преценява как да използва тези средства. Няма пречка Украйна да използва част от сумите за сътрудничество с България в областта на ядрената енергия, обобщи говорителят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Indianec v BG
    Не само ще "продадем" на загуба реакторите, но "ще ни препоръчат" да купуваме ток от тях на по-високи цени. Хау!
  • 1
    4
    Аз
    БАЙ ЧЕП ЛАПНИ МИ МОЯТ ЧЕП.
  • 2
    3
    3984jg3
    след това какво? ще продадат цяла България на украинската измет ли?
  • 3
    2
    ЖЖЖ
    А.... сакън. България ще Ви ги подари.
  • 13
    1
    Бай Чеп
    Украйна, дето е във война с Русия купува руски реактори, САЩ внасят 30% от обогатения уран от Русия, само ние сме по-католици от папата! Енергийната ни "диверсификация", както я разбират американските марионетки дето ни управляват е от 80-90% зависимост от Русия да отидем на 100% зависимост от САЩ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари