Украйна и Полша ще отворят допълнителен граничен пункт за камиони

1
Протести на полски шофьори блокират от седмици редица гранични пунктове
Протести на полски шофьори блокират от седмици редица гранични пунктове

Протести на полски шофьори блокират от седмици редица гранични пунктове

Украйна и Полша ще отворят утре допълнителен граничен пункт за празни тирове с цел да осигурят толкова необходимия транзитен маршрут за украинските превозвачи, след като някои гранични пунктове по общата им граница са блокирани от седмици от протестиращи полски шофьори на камиони, съобщиха днес украинските власти, цитирани от Ройтерс и БТА.

Тези протести, които полските превозвачи предприеха заради по думите им нелоялната конкуренция от страна на украинските им колеги, започнаха на 6 ноември. В момента са блокирани четири гранични пункта по полско-украинската граница. Основно искане на полските превозвачи е да се спре освободеният от разрешителни достъп на украинските шофьори на тирове до Европейския съюз - нещо, което според Киев и Брюксел е невъзможно.

Украинската гранична служба съобщи, че граничният пункт "Ухринив", който сега пропуска само леки автомобили и автобуси, ще бъде отворен от 01:00 ч. утре местно време и за празни тирове с обща допустима маса над 7,5 тона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари