"Уестингхаус" ще внася свежо ядрено гориво за пети блок на АЕЦ Козлодуй

0
В четвъртък ще бъде подписан договор, съобщиха от МЕ
В четвъртък ще бъде подписан договор, съобщиха от МЕ Снимка: АЕЦ "Козлодуй"

В четвъртък ще бъде подписан договор, съобщиха от МЕ

Договор за доставка на свежо ядрено гориво за пети блок на АЕЦ Козлодуй ще бъде подписан утре с "Уестингхаус Електрик Швеция". Това съобщиха от Министерството на енергетиката, предаде БТА.

Споразумението е в изпълнение на съгласуваната с Агенцията по доставките (ESA) към ЕВРАТОМ програма на АЕЦ "Козлодуй" за диверсификация на доставките на свежо ядрено гориво и в съответствие с решението на Народното събрание на Република България от 9 ноември т.г. за ускоряване на процеса за осигуряване на алтернативен доставчик. В тази връзка подобно споразумение се подготвя и с френската "Фраматом" за доставка на гориво за шести блок. С това ще се постигне пълна диверсификация и сигурност на доставките, посочват още от Министерството на енергетиката.

Договорът ще бъде подписан от Георги Кирков – изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй", и Азиз Даг – управляващ директор на "Уестингхаус Електрик Швеция".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Йосиф
    Ще си изнасят ли отработеното, както правят братята ? Ако не, то значи гербомафиотите ще обявят обществена поръчка за депо, пейовски ще я спечели и от окрадените пари ще сътворят такова депо, че на третата година ще трябва основен ремонт или направо ще се разпадне и ще съсипе цялата държава. Този пут окончателно. Прекалено малка ни е територията за да депонираме ядрен отпадък.
  • 10
    1
    Мнение
    Доколкото четох горивото е много по-скъпо и не е ясно какво ще става с отработеното. Всичко се прави с цел да се набутат Българските граждани да плащат на Западните фирми и държави.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари