Удвоиха интензивните легла за лечение на пациенти с COVID-19 в Русенско

1
От днес Университетска болница „Медика Русе“ разкри още 21 интензивни легла
От днес Университетска болница „Медика Русе“ разкри още 21 интензивни легла Снимка: БГНЕС / архив

От днес Университетска болница „Медика Русе“ разкри още 21 интензивни легла за лечение на пациенти с COVID-19.

Това стана ясно от проведен преди минути разговор между областния управител Галин Григоров и административния директор на лечебни заведения „Медика“ Алисе Муртезова, информираха от Областната администрация.

До сега в болницата имаше 9 напълно оборудвани реанимационни легла, а от днес те са 30. Така в региона функционират вече общо 42 легла за пациенти, страдащи от коронавирусна инфекция и имащи нужда от интензивно лечение, което е точно два пъти повече от досега. Припомняме, че до днес техният брой в двете университетски болници в Русе беше общо 21, като 9 от тях бяха в УМБАЛ „Медика“, а останалите 12 в УМБАЛ „Канев“. Сега разпределението вече е 30 интензивни легла в УМБАЛ „Медика Русе“ и 12 в УМБАЛ „Канев“. Броят на неинтензивните легла остава непроменен. Те са 478. Така общо леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в областта станаха 520, като 42 от тях са реанимационни.

Необходимо е да се отбележи, че решението на ръководството на Университетска болница „Медика Русе“ за увеличаване на интензивните легла е продиктувано от непрекъснато нарастващия брой на хората с COVID-19, които имат нужда от интензивни грижи. От лечебното заведение посочват още, че там се лекуват пациенти не само от Русенско, но и от много други области на страната. Два от новите реанимационни апарата са дарение. Единият е от фирма „Астра Биоплант“, а другият е от инж. Михаил Серафимов. Останалите са за сметка на лечебното заведение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари