Общо 30 пациенти се лекуват от коронавирус в русенските болници

0
Понастоящем най-много пациенти са приети в двете университетски болници „Канев“ и „Медика“
Понастоящем най-много пациенти са приети в двете университетски болници „Канев“ и „Медика“

30 души с коронавирусна инфекция са приети на лечение в болниците от област Русе

Това стана ясно от проведения преди малко разговор между областния управител Галин Григоров и ръководството на Регионалната здравна инспекция в града.

По-рано през деня от Областния оперативен щаб беше съобщено, че активните случаи на COVID-19 в Русенско са 56, като от тях 22-ма души са настанени на болнично лечение.

Четирима от останалите осем пациента, които са хоспитализирани, не са от областта, а са от област Силистра и съответно има по двама от областите Търговище и Разград.

Понастоящем най-много пациенти са приети в двете университетски болници „Канев“ и „Медика“ – 13 и 10. Не по-малко е и натоварването за екипите на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, където към момента шест души са настанени за лечение. Един пациент с COVID-19 се лекува и в многопрофилната болница в Бяла „Юлия Вревска“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук