Ударената жена в Пловдив е с комоцио

0
Очакваме държавата да си свърши работата...
Очакваме държавата да си свърши работата...

Комоцио и насиняване на лицето е получила жената, която на 5 септември е карала зад линейката с болния си съпруг, а агресивен шофьор на джип БМВ ѝ забил кроше.

Това съобщи дъщеря ѝ Силвия Панова, предава 24 часа . Ден по-рано от пловдивската полиция заявиха, че не е имало удар, а само препирня.

След инцидента майка ми е отишла до Съдебна медицина, но тогава службата е работила до обяд. На 6 септември бе празник и затова си извади свидетелството едва на следващия ден”, обясни Панова.

Случаят с битата ѝ майка стана известен, след като приятел на Силвия го разказа във фейсбук. Публикувани бяха снимки и на джипа с призив да бъде намерен агресивният му водач, който след нападението избягал. От полицията увериха, че той е открит и е образувана проверка, но нямало данни за престъпление.

Документът от Съдебна медицина обаче доказва, че майка ми е била обект на физическо насилие. След удара ѝ е прилошало, гадело ѝ се е”, твърди Силвия Панова.

Тя не желае имената на родителите ѝ да бъдат оповестявани, тъй като все още са разстроени. Преди инцидента 47-годишният Д. П. и съпругата му И. П., които са пловдивчани, са били на почивка във Велинград със Силвия и по-малката ѝ сестра. На 1 септември бащата получил инсулт и го настанили в местната болница.

4 дни по-късно по лекарски съвет семейството наело частна линейка, за да го закара до пловдивска болница. И. П. се качила в опела си и тръгнала след екипа. И двете возила карали бавно заради състоянието на болния. Преди кръстовище в Пловдив джипът се наврял между линейката и опела. С маневри съпругата на пациента успяла да се върне на предишното си място зад специалния автомобил. На светофара шофьорът на джипа слязъл и се насочил към жената в опела.

Майка ми свалила стъклото, за да му обясни, че следва линейката с баща ми. Той не ѝ дал възможност да каже нищо. Наврял ръката си и я ударил в лицето”, казва Силвия. Баща ѝ, който в това време е бил полуседнал на носилката в линейката, видял всичко през задния прозорец.

Отворил вратите и се развикал: Кой ти дава право да биеш жена ми?”, разказва дъщерята.

Водачът на джипа тръгнал към болния и го хванал за тениската. Парамедичката Димитрина Николова държала пациента, за да не слезе. Шофьорът на линейката Георги Георгиев успял да разтърве мъжете. След това разбеснелият се мъж се качил на колата си и изчезнал.

Видях как шофьорът на джипа удари съпругата на пациента. Жената си стоеше кротко в опела, когато онзи пъхна ръката си”, каза парамедичката. Тя забелязала, че челюстта на И. П. била зачервена след крошето и ѝ издала амбулаторен лист. С него пострадалата отишла в Съдебна медицина. Николова е категорична, че болният не е слизал от линейката. Но след агресията на шофьора на беемвето се почувствал зле. Краката му се подкосили и се наложило да му помогнат да легне.

Парамедичката и шофьорът на линейката Георги Георгиев, който е и собственик на частната спешна помощ в Пловдив, все още не са разпитани от полицията. “Не видях как водачът на джипа удря съпругата на болния, но го чух да псува и крещи. Хвана за тениската пациента, а аз два пъти ги разтървах. Опитвах да го успокоя, казах му, че човекът е с инсулт. Той обаче викаше, че не го интересувало”, твърди Георгиев. Агресивният мъж бил на около 30 г.

Очакваме държавата да си свърши работата. Не може в ХХI век хулиганства на пътя да остават безнаказани”, заяви дъщерята на нападнатите съпрузи.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари