Удължават дървената ваканция в Област Русе

1
Пет от общините в Русенска област удължават дървената ваканция
Пет от общините в Русенска област удължават дървената ваканция

Пет от общините в Русенска област удължават дървената ваканция.

В Бяла, Борово, Ветово, Две могили и Иваново децата няма да са на училище до 20 януари включително, а в община Сливо поле и утре ще бъде неучебен ден, съобщиха от областната управа.

В общините Ценово и Русе, с изключение на детската градина в село Бъзън, децата продължават учебните занятия без прекъсване. В община Борово утре ще бъде неучебен ден за учениците от Обретеник, а до 20 януари включително няма да учат децата от Горно Абланово.

Осем населени места в Русенско все още са без ток. Това селата Баниска, Могилино и Помен /Двемогилско/, Юделник, Малко Враново, Голямо Враново и Стамболово /Сливополско/, както и частично самият град Сливо поле. В региона има и затворени пътища. Това са направленията Обретеник-Горно Абланово-Батин, Обретеник-Ценово и отсечката Караманово-Свищов, както и направленията Ветово-Семерджиево и Ветово-Писанец.

Главните пътища Русе-София и Русе-Силистра са отворени за всички автомобили при зимни условия. Пътят Русе-Разград засега остава затворен за товарни автомобили. Изцяло е затворен пътят Русе-Червена вода – Кубрат.

От Гранична полиция информират, че ГКПП „Дунав мост“ работи нормално. В Русе са получени над 90 сигнала за паднали дървета, които се отстраняват поетапно.

Заради все още непочистени паркинги общината удължава безплатното паркиране в т.нар. синя зона и в утрешния ден. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари