Учителят Петър Дънов: Светло бъдеще чака България!

0
Средиземно море стига до Родопите, някои крайморски градове ще потънат, прогнозира Учителя
Средиземно море стига до Родопите, някои крайморски градове ще потънат, прогнозира Учителя

Заради терористичните атаки и конфликта в Сирия все повече страшни пророчества вещаят черен световен сценарий.

Някои велики предсказатели като Нострадамус са категорични, че Трета световна война ще има. Други пък повтарят как създателят на Бялото братство Петър Дънов предвижда потъване на цяла България в потоп до края на 21-ви век. Да, но Нострадамус никъде в четиристишията си не казва със сигурност, че трети световен конфликт ще има, а Петър Дънов е категоричен, че България няма да потъне, пише Всеки ден

Учителя съветва своите ученици и българските управници в началото на 40-те години на миналия век да смирят агресивните си стремежи към съседните държави, защото още през 21-ви век България ще има излаз на Средиземно море. Но страшно звучат пророчествата на Дънов в тази връзка: „Средиземно море ще се влее в Каспийско. В Азия ще се образуват много и големи езера. Балканският полуостров постепенно ще спада, ще потъва. Средиземно море ще се приближи до Родопите и затова няма смисъл България да се бори за излаз на Бяло море. То само ще дойде".

Петър Дънов, както и Ванга, прогнозира, че повсеместното разместване на земни пластове и настъпването на водата върху сушата ще доведе до потъване на някои български селища. „Някои крайморски градове ще потънат. Пристанище ще бъде един по-вътрешен град", казва създателят на Бялото братство точно както Ванга прогнозира, че Сливен ще стане пристанище. Дънов наистина рисува апокалиптични картини, но не за България, а за други части на Европа и света, като се позовава на Нострадамус и потвърждава негови пророчества. 

„Великият френски ясновидец Нострадамус - XV век - казва, че Англия и Италия ще потънат под водата. Цяла Франция ще потъне. Част от Русия и Турция и част от Германия. Чрез земетресение постепенно ще потъва част от Средиземно море и бреговете наоколо", казва пред последователите си Учителя и допълва, че „сегашна Европа ще бъде един остров - остров на белите. Части от Франция, Белгия, Гърция ще потънат. Сахара ще се наводни - ще стане море, около което ще възникнат култури".

Създателят на Бялото братство прогнозира и появата на нов континент на Земята. „Новият континент ще се образува между Азия и Америка и ще се издигне от водите на Великия океан. Островите, на които сега живеят японците, ще бъдат върховете на планините на новия континент, които ще достигнат повече от 9000 метра височина - толкова, колкото сега е дълбок Великият океан на това място - Марианската падина, дълбока 11 200 метра. Сибир ще се съедини с новия континент като негова част. Дето се явяват тук-там островчета по Великия океан, това ще бъдат върховете на планините на бъдещия континент. Водата на Великия океан ще залее някои от съвременните континенти. Хората ще видят неща, които не са виждали. Известни континенти ще потънат, а други континенти ще се повдигнат над морето", сочи апокалиптичната прогноза на Дънов.

Лошото свършва в средата на века

Въпреки че не си спестява прогнози за потъване на някои крайморски и крайречни територии на България, Петър Дънов многократно повтаря: „Помнете: Няма зло за България. Българският народ ще се повдигне. Бог ще даде на България толкова земя, колкото й е необходима. Бъдещето на българския народ, с малки изключения, е светло. Бъдещето на слaвянството - добро. Те носят такава култура, каквато никой не подозира. Всички народи ще черпят от тази култура. Тя ще бъде култура на братство, равенство и свобода. В името на тази свобода всички народи ще се обединят".

В средата на 21-ви век ще настъпи времето, когато за „България иде голямо добро, което всички трябва да приемат доброволно. Ако не го приемат доброволно, насила ще го приемат, но Бог няма да отмени решението си", категоричен е Петър Дънов.

„Българският народ велико бъдеще го очаква и България ще бъде първата страна в света, където хлябът ще се раздава безплатно. България ще бъде духовен кредитор, духовен разсадник за целия свят. Българите са хора, които ще вкарат всички народи по света в Рая", предрича Дънов. Той неведнъж говори и за това, че „макар и малък народ, българите представляват банка, която ще кредитира другите народи. Невидимият свят пази България, защото тя ще бъде стълбовете, диреците на Новата култура на човечеството".

Петър Дънов обича да изтъква издръжливостта на българите и казва, че това е едно от спасителните качества. „Българският народ е търпелив. Той издържа турското робство. Издържа на всичко. Издържа на насилието. Ще издържи и в бъдеще."

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари