Учителка от Русе спечели конкурса за криминален разказ на великотърновската библиотека

3

Творбата на Памела Леонидова бе отличена сред над 160 разказа

Регионалната библиотека "Петко Славейков" във Велико Търново отличи лауреатите във второто издание на националния си конкурс за криминален разказ. Състезаваха се 166 творби на тема: "(Не)разкритият случай", информира БНР.

Своите криминални сюжети в конкурса на великотърновската библиотека представиха в разкази автори от 12 до 78-годишни - от цялата страна, поясни инициаторът на конкурса и председател на журито Момчил Шивачев:

"Нетрадиционни за българския криминален жанр разкази, което наистина впечатли журито със своите нестандартни решения, със своя стил на писане".

Четири от 166-те разкази са декласирани, защото са били пълно плагиатство от творби на световни творци, коментира библиотекарката Стела Димитрова, член на журито.

Лауреат на второто издание на конкурса за криминален разказ "(Не)разкритият" случай е 27-годишната учителка от Русе Памела Леонидова с творбата си "Травма".

"Психическата нестабилност и това какво една травма може да причини на човек. Понякога човек просто се заключва в себе си, измисля си един несъществуващ свят, успява по този начин да продължи да живее".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Анонимен
    Това може би е единственото путе което живее в Русе и може би става за ебане.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари