Учителка от Русе ще получава пожизнено 500 лева от държавата

7
Паричната награда е за нейната отдаденост към поколения български ученици
Паричната награда е за нейната отдаденост към поколения български ученици Снимка: Dunavmost

Правителството внася предложение до Народното събрание за отпускане на държавна парична награда на Стоянка Настева - детска музикална учителка, за изключителни постижения и цялостния й принос в областта на образованието.

За високата професионална и всеотдайна педагогическа дейност на Стоянка Настева, за нейната отдаденост към поколения български ученици и за цялостния й принос в областта на образованието, правителството предлага да й бъде предоставена пожизнено държавна парична награда чрез изплащане на месечна сума в размер на 500 лева, допълниха от МС.

Предложението за награждаването е постъпило от инициативен комитет от Русе, съставен от народни представители, ректор и преподаватели във висши училища, директори на училища и детски градини и други дейци в сферата на образованието.Стоянка Настева работи в областта на народното творчество, издирва произведения, подходящи за децата, включително по темата "Народни игри за деца".

Участва активно в експериментирането и приемането на програми за обучение и възпитание на децата от предучилищна възраст. Изнася множество открити уроци и работи по експерименталната тема "Детското творчество".

Заедно с ученици от Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" в Русе Стоянка Настева поставя на сцена спектакли за деца като "Лешникотрошачката" - балът на цветята", "Спящата красавица", "Цар Лъв" и др. Превежда и адаптира за деца песни от световния фестивал за детски песни "Златната монета" в Италия.

За професионалната си и всеотдайна педагогическа дейност Стоянка Настева получава много награди, сред които орден "Св. Св. Кирил и Методий_ - втора степен, "Отличник на Министерството на образованието и науката", наградата "Русе" - за образование, пише в съобщението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари