Учителка от Русе с иновативни методи за преподаване

4
Ася Кулева е убедена, че чрез игри и театрални етюди учениците по-бързо усвояват
Ася Кулева е убедена, че чрез игри и театрални етюди учениците по-бързо усвояват Видео: БНТ Русе

Учителка от Математическата гимназия в Русе залага на иновативните методи – чрез игри и театрални етюди учениците по-бързо и с желание усвоят немския език.

На фона на слабото представяне на учениците на матурите в цялата страна, младежите от Математическата гимназия показват високи резултати. Учителката по немски език в училището Ася Кулева залага на иновативните методи, съобщава БНТ Русе.

Затова и нейните възпитаници не само посещават часовете с удоволствие, но и смело препоръчват нестандартните и методи на преподаване. Чрез игри и театрални етюди ученето в часовете по немски език се оказва и лесно и забавно.

Методът за България е нов, но в чужбина го използват отдавна – категорична е учителката.

Ася Кулева – учител по немски език: “За мен това е Германия, може би, защото там усвоявах този метод с корифеите на драма–педагогиката. Няма какво да се лъжем при нас е почти непознато.”

Учениците влизат в роли и пресъздават ситуации.

Ася Кулева – учител по немски език: “Нямаме само зрители актьори. Няма такова разграничаване. Всички зрители са актьори и обратното.”

Мария–Александра Кюркчиева: “Определено много ми харесва тази методика на преподаване и учене, защото ни дава шанс да комуникираме помежду си по много по-интересен начин и под формата на игра и на забавление успяваме да научим много нови неща.”

Йоана Начева: “Защото е много по-интересно. Научаваме нови неща и като цяло е много по-различно от това, което правим в час.”

Илиян Гюлчев: “Предпочитам го, защото е по-интересно отколкото обикновеното учене.”

Ася Кулева – учител по немски език: “При едно общуване е много по-интересно и за двете страни и тогава усещаме, че сме живи.”

Учителката е убедена, че новият начин на преподаване ще има успех.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари