Училище „Леонардо да Винчи“ завърши успешни eTwinning проекти

3
Осмокласници развиха дигиталните си умения и общуването на английски език
Осмокласници развиха дигиталните си умения и общуването на английски език Видео: Таня Борисова

С приключването на учебната 2017/2018 година учениците от 8 клас могат да се похвалят и с успешната си работа по два международни проекта в образователната платформа на Европейския съюз eTwinning.

По  Единия проект ,SYGEM 2018- ( Show Your Green Energy Map) – „ Покажи ми твоята зелена енергийна карта“, осмокласниците работиха заедно с по-големите си съученици от 11 клас. Проектът включва опознаване предимствата и недостатъците на конвенционалните енергийни източници и необходимостта от търсене и употреба на съвременни екологични възобновяеми източници на енергия. По този проект работата беше в партньорство с училища от Франция и Турция. Осъществиха се онлайн срещи с партньорите и тези срещи превърнаха обучението по английски език в празник.

Вторият проект, по който осмокласниците работиха е посветен на живота ни на общия европейски пазар - Life in the EU – How do we live in the Common Market?“ . В рамките на този проект нашите ученици проведоха проучване за цените на основни продукти както хранителни, така и електро уреди, телефони, смартфони, популярни марки коли и електромобили. Със своите връстници от Италия, Германия, Финландия и Швеция направиха съпоставителен анализ и очертаха предимства и недостатъци на единния европейски пазар.

Работният език и в двата проекта беше английски, което допълнително помогна на учениците да развият своите комуникативни умения на чуждия език. Приложен беше методът CLIL, включване на съдържание в обучението по чужд език. По този начин бяха усвоени както тематично съдържание по темите на проектите, така и редица термини на английски език.

Чрез работата по проектите се развиват и дигиталните умения на учениците, което е и изискване на ЕК според рамка 2020 за насърчаване на дигитализацията в образованието.

Повреме на проектната работа учениците се запознаха и работиха с редица онлайн ресурси и уеб-базирани приложения като padlet, kahoot, quizziz, google forms, google maps, tricider, eTwinning forums and live, stupiflex, youtube, doodle, canva и други.

Учениците ни с радост се включиха в тези дейности и изразяват желание да продължат работата си в eTwinning и през следващата учебна година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари