Учениците от ПЧСУ „Леонардо да Винчи“ представиха 15-ата „Вечер на езиците“

0

Присъстващите чуха песни на английски, немски и руски, както и скечове и поучителни истории

Вчера в Канев център се проведе 15-ата „Вечер на езиците“ на тема „Да бъдем заедно“. Събитието бе организирано от ръководството, педагогическия колектив и учениците на Първо частно средно училищеЛеонардо да Винчи“. В него се включиха възпитаници на учебното заведение на възраст от 5 до 18 години, а специални гости бяха кметът Пенчо Милков и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, съобщиха от Община Русе.

Вашето училище успя за немного време да се превърне в институция, развиваща иновативна мисъл и занимания, основани на ценности и нов тип култура“, обърна се кметът към присъстващите в залата. Той пожела на директора на институцията Светлана Харизанова и на педагогическия екип да продължават с много труд и постоянство да възпитават утрешните победители.

По време на „Вечерта на езиците“ бяха представени изпълнения, с които възпитаниците на частното училище показаха, че въпреки различните си националности, могат да творят и учат като едно голямо семейство. Присъстващите чуха песни на английски, немски и руски, езиците, изучавани от ранна детска възраст в „Леонардо да Винчи“. Чрез скечове и поучителни истории бе показано как младите хора виждат през своя поглед мултикултурното си съжителство и как всеки ден могат да си помогнат един на друг да бъдат по-добри и човечни.

Събитието бе съпътствано от базар на картини и предмети, изработени от учениците. Събраните пари от него всяка година отиват за благотворителна кауза по идея на обучаващите се, които сами решават кого да подпомогнат.

Леонардо да Винчи” е частно училище с ранно чуждоезиково обучение и широка природоматематическа програма. Стартира през 2004 г. като Детска академия. Частно училищеЛеонардо да Винчи” има разработена концепция за възпитателно-образователния процес от предучилищен до 12 клас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари