Учениците в община Ценово се увеличават

1

С много настроение, усмивки и веселие беше даден старт на новата учебна година в община Ценово

Вратите на училищата и детските градини приветливо отвориха врати и с нетърпение очакваха децата и техните преподаватели. Пожеланията бяха за спорна, успешна и ползотворна нова учебна година.

В четирите основни училища и детски градини се обучават повече от 240 момичета и момчета. В сравнение с миналата през тази учебна година учениците са с 13 повече. 31 са първокласниците, които за първи път прекрачиха прага на класните стаи. Заради силната демографска криза на територията на общината са сформирани и десет слети паралелки. В ход е процедурата по подготовката на документацията за основен ремонт на училищните сгради в Караманово и Долна Студена по програма ПУДООС. В учебните заведения предстои частично преоборудване на здравните кабинети. Навсякъде са назначени необходимите квалифицирани преподаватели. Със съдействието на ръководството на Община Ценово се предприемат мерки за нормалното отопление на сградите през зимните месеци.

И в четирите основни училища тържествата за 15 септември започнаха с издигането на националния флаг и химна на България. Преподаватели и ученици бяха подготвили програма от песни, стихове и танци. Всяко училище получи като подарък от Община Ценово мултифункционален принтер, а детските градини по голям чувал с играчки.  Гост за първия учебен ден в ОУ „Климент Охридски“ в Долна Студена беше зам.-кметът Ваня Игнатова.  Тя прочете поздравителен адрес от кмета на община Ценово д-р Петър Петров. „Учете се старателно и упорито, мили ученици. Задачата на училището е да ви подготви за бъдещето. Заедно с вашите учители и родители трябва да откриете таланта, който е заложен във вас и да го развиете, защото това ще ви направи успешни и различни от останалите“, се казва в поздравлението. Директорката на училището Антоанета Семизова не скри, че буквите и числата трябва да станат едни от най-добрите приятели на учениците като ще им открият дълбоките тайни, които крият.

Кметът на Долна Студена Николай Стойчев не скри, че децата са се превърнали в най-ценното богатство на населеното място. След първия школски звънец първолаците поведени от по-големи ученици се отправиха към класната стая. На прага на училището ги посрещнаха с питка и мед, а на чиновете ги очакваха комплектите с учебници, увити в разноцветни панделки. Г-жа Игнатова връчи на всяко дете книжка „Приказки за първокласника“ със специално послание от кмета на общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари