Първи по рода си център отвори врати в гимназията по европейски езици в Русе

1
Часовете станаха много по-интересни, споделя деветокласничка в училището
Часовете станаха много по-интересни, споделя деветокласничка в училището Видео: БНТ

Първи по рода си чуждоезиков център отвори врати в Средното училище по европейски езици в Русе.

По-голямата част от средствата за изграждането му са отпуснати от фондация „Америка за България“. Останалите са набрани от училищното настоятелство, информира БНТ.

Центърът за чужди езици е разположен на четвъртия етаж в сградата на гимназията. Още с влизането посетителите са посрещнати от свежи цветове и усещане за уют.

За атмосферата допринасят и кътовете в коридора, които дават шанса на учениците да общуват помежду си като техните връстници от модерните европейски колежи. Новостите не спират до тук.

Добромира Николова – директор на Средно училище за европейски езици в Русе: Самите езикови кабинети, чиято цел е да „разчупят“ традиционния класно-урочен модел –като физическа среда и като методи на преподаване. А след това е факт този мултифункционален кабинет, в който ще се случват различни по вид дейности.

Деветокласничките Габриела Цветкова и Йоана Боева са сред десетките ученици, които вече имат възможността да учат в новия център.

Йоана Боева - ученичка в 9. клас: Часовете станаха много по-интересни, защото започнахме да ползваме технологии и се е случвало да влизат двама учители в един час, да започваме съвкупност от два предмета.

Габриела Цветкова - ученичка в 9. клас: Имаме много книги, които също могат да ни помогнат, да намерим информация, да направим занятията по-интересни.

Добромира Николова – директор на Средно училище за европейски езици в Русе: Могат да се подготвят по всяко време и по заявки, защото-все пак трябва да се координира ползването на центъра - могат да се провеждат от учебни часове до всякакъв вид училищни събития.

Преди да бъде създаден езиковият център четвъртият етаж на гимназията е служел за архив и за склад за учебници. След промяната и преоборудването му в него могат да се провеждат междуучилищни конференции и семинари.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари