Ученици се запознаха отблизо с дейностите в НАП - Русе

0

За втора поредна година ученици от СОУ „Възраждане“ посещават офиса на НАП в Русе, за да се запознаят на място с работата на приходната администрация.

По традиция това са десетокласници от профил „Технологично – стопански мениджмънт“, чието встъпително занятие в данъчната материя започва с пряк контакт със служителите в НАП. Срещата започна с мултимедийна презентация за мисията и визията на агенцията, за администрираните от нея данъци и осигуровки, за структурата на държавния бюджет и за дейностите, с които се осигуряват постъпленията в него.

Бъдещите мениджъри се запознаха с електронните услуги на НАП и възможностите при използване на Персонален идентификационен код. На място в салона за обслужване на клиенти те наблюдаваха издаването на ПИК на клиент, което приключи за 4 минути пред очите на всички.

Учениците се запознаха с данъчните и осигурителните декларации и различните възможности за тяхното подаване, със системата за управление на клиентския поток и с брошури на НАП за разнообразните услуги на агенцията.

С интерес разгледаха работните  места на приходните служители и с желание се снимаха за спомен от първото си посещение при тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари