Ученици сътвориха лика на Меси с 90 000 капачки

0
Автор на творбата е учителят по изобразително изкуство Себастиан Рамирес
Автор на творбата е учителят по изобразително изкуство Себастиан Рамирес Видео: NOVA

Автор на творбата е учителят по изобразително изкуство Себастиан Рамирес

Култът към личността футболната звезда Лионел Меси придобива високи измерения в родината му Аржентина. Едно от последните дори премина в сферата на изкуството и образованието.

Ученици от гимназията в едно от предградията на Буенос Айрес, квартал Гранд Бург, сглобиха гигантска инсталация с образа на своя футболен герой. Произведението има и екологична насоченост, тъй като е изработено от 90 000 рециклирани капачки от пластмасови бутилки, информира NOVA.

Пространството, където огромният лик на Меси се появи, е вътрешният двор на училището, като автор на творбата е учителят по изобразително изкуство Себастиан Рамирес. За изработването на фигурата учениците са се трудили допрени до земята в продължение на над 3 часа.

Произведението представя лъчезарния капитан на Аржентина, който държи високо златния трофей от миналогодишната победа на Мондиала в Катар. Творбата е придружена и от надпис на благодарност към Лионел Меси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари