Ученици: Искаме отмяна на матурите в X. клас

0
Онлайн петиция събра над 13 хиляди подписа
Онлайн петиция събра над 13 хиляди подписа Снимка: БГНЕС / архив

Онлайн петиция, събрала над 13 хил. подписа, набира популярност в интернет

Онлайн петицията с над 13 хил. събрани подписа заявява пред Министъра на образованието и науката несъгласието на учениците с провеждането на тазгодишните матури за десетокласниците.

Според подписалите се, матурите са ненужни и неподходящи, поради факта, че материалът не е усвоен напълно и  информацията не е преподадена по начина, по който би било в нормална училищна среда.

„По време на дистанционното обучение натрупахме много пропуски, които не успяваме да запълним“, заявяват учениците, които се обърнаха към редакцията на Dunavmost с искане да се даде гласност на проблема..

Друг аргумент, представен от учениците и родителите, е настоящата ситуация с COVID-19 и опасността от заразяване по време на провеждане на изпитите. Според тях, е невъзможно спазването на дистанция и носенето на защитни маски в продължение на 2 часа по време на изпита, продължават те.

„Не малка част от учениците и преподавателите изпитват сериозни затруднения с провеждането на онлайн часовете. Често имаме и проблеми с интернет връзката“, коментират още учениците.

В матурата влиза материал, който се изучава в 9 и 10 клас, а на практика почти целият този материал е преподаван дистанционно.

Отмяната на изпита за 10 клас няма да е прецедент, защото миналата учебна година също беше отложен по искане на образователния министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Името ми на японски е Биралочи Яко.

Харесай Дунавмост във Фейсбук