Ученик залепи нецензурна бележка на гърба на учителка

0
Вижте какво направи тя след няколко дни! / Снимката е илюстративна
Вижте какво направи тя след няколко дни! / Снимката е илюстративна

Петокласник залепи на гърба на учителка нецензурна бележка, а след няколко дни обидената преподавателка по руски език питала учениците какво означава фразата и ги накарала да напишат същите думи.

Случката се разиграла в ОУ "Панайот Волов" в шуменското село Тодор Икономово миналата седмица.

В понеделник просветният инспекторат в Шумен започна проверка, след като научи за инцидента от медии. 

Директорът на школото Христо Тодоров обясни пред "Труд", че е взел решение да накаже ученика със "забележка", но умуваше да наложи наказание и на учителката Надежда Ганчева по Кодекса на труда. Старият ученически номер се разиграл в часа по руски език на Ганчева, преподавателка с 20 г. стаж. Унизителната бележка била залепена с тиксо на гърба й, но госпожата не усетила. Разбрала чак в междучасието от свои колеги, които зърнали надписа.

Ужасила се, когато й превели написаните на турски език две думи. Шегата не била безобидна. Фразата означавала нещо като сексуално самопредлагане, обяснява директорът Христов.

Той е категоричен, че подобен грозен израз не е нито за изговаряне, нито за писане и е крайно унизителен. Той поискал писмено обяснение за случая и от учителката и така разбрал, че в следващия час по руски Ганчева написала фразата на черната дъска и потърсила обяснение от класа. Стигнало се до извинение от учениците, но единствен авторът на бележката се държал самонадеяно. Последвало и негодувание от родители, които не били съгласни с общото разискване на проблема в клас. Според Тодоров, случаят с бележката е плод на лошо домашно възпитание, подобни неща не се говорят в училищна среда. Петокласникът нарушител бил доста палав.

276 деца учат в школото в голямото село от шуменската община Каолиново.

От просветния инспекторат обясниха, че също ще излязат със свое становище, когато изяснят подробностите. Пред инспекторите директорът на училището обяснил, че със забележка са наказани и ученикът, и учителката. От инспектората са препоръчали педагогическият съветник в училището да работи с 5-ти "а" клас за разясняване на правата и задълженията на ученик-учител, а целта е недопускане на повече подобни ситуации, каза шефката му Светлана Милева. 

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари